15.2.2013

Silmäs käyn avaamaan...

Nyt oli pakko tehdä melkein samantien uusi biisi-kirjoitus. Jossain tekstissä kyselin, mikä on teidän lempi-Disney-biisi. Useassa vastauksessa oli mainittu Aladdin ja Se on kuin yö, joten heti tuon Aalloissa siis -kirjoituksen jälkeen minulle tuli paha mieli, että olisi pitänyt laittaa teidän mieliksenne tietysti Aladdinia tänne! Niinpä nyt käsittelemme kappaleen Se on kuin yö. Laulusta löytyi todella, kröhöm, mielenkiintoisia versioita YouTubesta, mutta en lähtenyt laittamaan niitä vitsilläkään tänne. (Etsikääpä kappaletta esim. metal tai rap -sovituksina.... :) ). Suurin osa versioista oli perinteisiä herkkiä duettoja.

Ensimmäisenä kuulemme kappaleesta suomenkielisen version. Pienenä minusta oli aina hauska kuunnella tätä kappaletta, koska Aladdinilla oli mielestäni niin hassu ääni. :) Varsinkin kohta "ihmeet maailmojen näytän" oli minusta hassu, kun kuulosti siltä, että Aladdin laulaa "ihmeet muaalimmojen näytän". Anteeksi, jos näillä sanoilla pilasin teidän lempikappaleenne. :)



Toinen versio on englanninkielinen alkuperäiskappale.



Kolmanneksi kuulemme kappaleen kauniisti pianolla soitettuna. Ihanaa! Minäkin haluan nuotit tähän kappaleeseen. Ne nuotit, mitkä minulla on, eivät käsitä sisällään koko kappaletta, joten niiden perusteella kappaletta on vähän kökkö soittaa. Hyvä pianisti.



Ensimmäisen kerran kuullessani tämän seuraavan version suuni loksahti auki. Sitten pääni alkoi nyökytellä rytmin mukaan. Kyseessä on japanilainen rock-versio kappaleesta.



Loppuun oli pakko laittaa hieman perinteisempi versio kappaleesta. Tässä laulun laulavat Megan Lee ja Ray Lee. Laulajat on jotenkin tosi söpöjä. Varsinkin nainen, kun hän oikein eläytyy alusta asti kappaleeseen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti